Zamislite si, da se prebudimo v čudovito jutro, ki s svojo svežino vabi k prebujanju telesa in duha v naravi. Izbiramo lahko med poležavanjem ali obiščemo zunanji fitnes v naravi, preden se odpravimo na delo v pisarno.

Včasih se zdi izbira za podaljšanje počitka povsem normalna, upravičevana s pomanjkanjem časa, utrujenostjo,..  Izkušnja doživetja,  ko zunanji fitnes pomaga pri prebujanju, je lahko tako prijetna,  da postane gibanje v naravi naša navada. Prebujanje v naravi zagotovo prispevajo k dobremu počutju zato je gibanje v naravi vredno našega časa.

zunanji fitnes v naravi
Zunanji fitnes v naravi z vajami na osnovi lastne teže

Zaradi današnjega življenjskega sloga, z omejenim prostim časom, veliko preživelega časa v sedečem položaju, se je pokazal zunanji fitnes kot najbolj napredna in edinstvena metoda.

Na voljo nam je danes, s ciljem,  da bi dosegli najvišjo stopnjo splošne telesne pripravljenosti, zdravja in dobrega počutja. V nekaj tednih lahko spremenite svoje telo in celoten pristop k vadbi. Dobili boste mišično in kardiovaskularno moč. Povečali boste prožnost in vzdržljivost. Izostrili boste svoje duševne sposobnosti in čustveno zdravje. Naredili boste vse na prostem, v sožitju z lepoto, mirom in spokojnostjo narave.

Hkrati z zunanjim fitnesom obnavljate močno osebno povezavo z naravnim svetom.

Kaj so glavni razlogi za zunanji fitnes v naravi?

Študija [R.1]  kaže na veliko večjo angažiranost, pripravljenost na ponovitev, zmanjšanje stresa in povečanje zadovoljstva pri zunanji vadbi, v primerjavi z vadbo v notranjih prostorih.

Raziskave povezanosti vitalnosti in aktivnosti v zunanjem okolju [R.2], kažejo na večjo vitalnost in pridobivanje večje energije pri aktivnostih v zunanjem okolju kot notranje. Študija opredeli vitalnost kot razpolaganje z fizično in mentalno energijo. Obdelanih je več vidikov vitalnosti vezanih na fizične in socialne aktivnosti v naravi.

Članek [R.3] navaja več koristi uporabe zunanjega fitnesa, med drugim navaja izsledke raziskave, ki kaže na to, da zunanja vadba traja vsaj 30 minut dlje kot notranja. Japonski raziskovalci so našli povezavo med preživljanjem časa v naravi  in nižjimi nivoji stresnega hormona (kortizol), ki zvišuje krvni tlak. Zunanji fitnes v naravi vsekakor prispeva k nižjemu stresu.

Kje lahko doživite sprostitev na fitnesu Kreal v naravi?

Kreal zunanji fitnes
Zunanji fitnes v naravi z vajami lastne teže

Lucija Portorož vam ponuja kolesarsko in sprehajalno pot na trasi Parenzane, kjer v  bližini obale in  z neposrednim pogledom na Portoroško sceno stoji zunanji fitnes park Kreal. Ponuja široko paleto vaj za različne mišične strukture, za različno pripravljene posameznike, poligon s štoparico za spremljanje lastnega napredka vadbe in primerjanje z drugimi.

Kakšno opremo priporočamo za zunanji fitnes?

Med kakšnimi napravami in pripomočki lahko izbirate? Pri podjetju Kreal dajemo poudarek napravam za pomoč pri razvoju in vzdrževanju motoričnih sposobnosti, ravnotežja ter razvoj moči celotnega telesa.

Velik poudarek dajemo na zanesljivost in trajnost. Temeljni material  naprav za zunanji fitnes je  aluminij, ki je   obstojen in prijazen za uporabo v najzahtevnejših vremenskih pogojih.

Na spletni strani http://www.kreal.si/si/prostori si oglejte naprave za zunanji fitnes v naravi. Na osnovi enotnega koncepta lahko razvijemo številne naprave in pripomočke, za različne generacije.

Kreal zunanji fitnes
Fitnes Lucija

Odprti smo za posebne želje in potrebe, ki nam jih lahko posredujete na elektronski naslov  kreal@kreal.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.