Od obiskovalcev zunanjih fitnes naprav  KREAL  prejemamo vedno več vprašanj o dodatnih, prilagojenih, možnostih izvajanja vaj na naših zunanjih fitnes napravah. KREAL zunanje fitnes naprave so vadbene naprave na prostem namenjene ljubiteljem športnih aktivnosti na prostem prav tako namenjene druženju. S poudarkom na medgeneracijskem druženju. Nemalokrat nam uporabniki sporočijo, da so zunanje fitnes naprave KREAL redne postojanke na družinskih kolesarskih izletih, kjer družina spodbudi h gibanju celotno telo. 

Pravilna izvedba vaj pomembna tako za napredek kot za izogibanje poškodbam

Pri tem pa moramo upoštevati, da se vaje razlikujejo glede na fizično in motorično pripravljenost uporabnika. Motorične oziroma gibalne sposobnosti so definirane z koordinacijo, ravnotežjem, močjo, hitrostjo, preciznostjo, gibljivostjo in vzdržljivostjo [1]).

Postavitev cilja

Velikokrat lahko vadbo na določeni fitnes napravi prilagodimo svojim sposobnostim.  Ker pa nas na žalost izvajanja vaj še posebej pa pravilnega izvajanja vaj niso naučili že v osnovni šoli bomo s pomočjo video prispevkov na našem YouTube/KREAL kanalu za vas v naslednjih tednih pripravili nekaj treningov z namigi za pravilno, prilagojeno izvajanje vaj za doseganje zadanih ciljev. Pri tem moramo pazi, da zastavljen cilj ne vodi do nezadovoljstva zaradi počasnega napredka. Če smo svoje kilograme nabirali vrsto let in leta zanemarjali motoriko ne gre pričakovati, da bodo kilogrami odšli čez noč. Pa tudi “špage” verjetno ne bomo izvajali naslednji dan. Zato si postavite realne, merljive cilje, kot na primer izguba 2 kg telesne teže (maščobe) na mesec ali povečanje razpona giba v sklepu za 2° (kako meriti napredek v motoriki obrazložimo v naslednjih prispevkih).

Vaje za zunanje fitnes naprave

zunanje fitnes naprave
YouTube/KREAL zunanje fitnes naprave

Na YouTube/KREAL vabljeni h ogledu kratkih video odsekov izvajanja vaj na zunanjih fitnes napravah. Video prispevke smo pripravili skupaj s strokovnjaki iz Inštituta Antona Trstenjaka [2] in prikazujejo nekaj primerov izvajanja vaj.

Da boste na tekočem in obveščeni o dodani novi vsebini pa se lahko prijavite na gumb »naroči«. V kolikor uporabljate angleško različico »subscribe«.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.