Pomembno je, da vaš industrijski manipulator ali druga naprava za pomoč pri dviganju bremen deluje natančno tako, kot smo predvideli. Navsezadnje so varnost vaših zaposlenih, hitrost proizvodnje in kakovost vašega končnega izdelka odvisni od ustreznih orodij.
Na voljo imate dve možnosti pri iskanju opreme za manipulacijo bremen: lahko kupite vnaprej izdelani stroj ali pa si daste izdelat Industrijski manipulatormanipulator, ki ustreza potrebam in specifikacijam vašega edinstvenega proizvodnega okolja.
Medtem ko je rešitev brez rešitve morda najlažja in najcenejša možnost, prilagojeni manipulatorji zagotavljajo najboljšo vrednost za vašo naložbo.
Poglejmo zakaj.

 

PROBLEMI Z IZVIRNIMI INDUSTRIJSKIMI MANIPULATORJI

Medtem ko imajo lahko vnaprej izdelani industrijski manipulatorji nižjo začetno nabavno ceno od običajnih strojev, je strošek samo: začetni. Na žalost mnogi proizvajalci čez čas ugotovijo, da je njihova univerzalna naprava za dvigovanje točno določene velikosti bremena, izvor za frustracije svojih zaposlenih. Zakaj? Ko stroj ni zgrajen za zadostitev natančnim potrebam proizvodnega obrata, lahko pride do razlike med tem, kaj zaposleni potrebuje od stroja in kaj lahko dejansko le-ta ponuja.

Na primer, standardni stroj morda ni zasnovan tako, da doseže skrajne točke v procesu manipulacije, s čimer posluževalca prisili, da ročno opravi delo do  končne točke umestitve. To lahko povzroči poškodbe zaposlenih in upočasni hitrost proizvodnje.
Prav tako ni neobičajno, da bi organizacije po letu ali dveh uporabljale svoj standardni manipulator, ko pomanjkljivosti naprave postanejo neznosne.
Vaš cilj je povečati dobiček. Standardni stroji pogosto delujejo kot bočna blokada vašega cilja, saj počasnejše hitrosti proizvodnje, zahtevki delavcev za odškodnino in odsotnost zaposlenih zaradi poškodb in nadomestni stroški stroja lahko privedejo do pomembnih stroškov v vaši organizaciji.

KAKO PRILAGOJENI  INDUSTRIJSKI MANIPULATOR UPRAVIČI VISOKO  VREDNOST ZA VAŠE NALOŽBE

Če je vaš stroj za obdelavo materiala zasnovan z vašim proizvodnim okoljem v mislih, boste vedeli, da vam ne bo treba nadomestiti pomanjkljivosti v opremi.
Stroj, zasnovan posebej po meri, mora olajšati delo vaših zaposlenih. Uvedba naprave, ki omogoča premikanje komponent, ne da bi tvegali telesno poškodbo, omogoča, da delavci delo opravljajo učinkoviteje. Varnejše delovno mesto bo imelo za posledico zmanjšane izgube, ki jih povzročijo odškodninski zahtevki delavca in odsotnost zaposlenih.

Poleg ustvarjanja varnejšega delovnega mesta bo manipulator, prilagojen vašemu sistemu, pripomogel k hitrejši prodaji vaše proizvodnje. Ker ni upočasnitve, da bi ročno zapolnili vrzeli, ki jih standardni stroj ne more izvesti, boste lahko v manj časa izpolnili več naročil.
Pri VIP Virantu  upoštevamo naslednje pred izdelavo stroja po meri za manipulacijo bremen:

  • Velikost in težo komponent, ki jih je treba obdelati.
  • Teža sestavnih delov, ki jih je treba obdelati.
  • Vrsta orodja: prijemala, vakuum ali magneti.
  • Zahteve glede doseganja: razdalja od izbirne točke do točke namestitve.
  • Vertikalna potovanja: razdalja navpično od izbirne točke do točke namestitve
  • Zaporedje operacij: kakšen je postopek končnega uporabnika za ravnanje s komponento in kakšne so zahteve manipulacij komponent od točke izbiranja do točke namestitve?
  • Omejitve višine stropa.

KATERA REŠITEV JE PRAVA ZA VAS?

Standardni manipulator je lahko razumna rešitev, če ste povsem prepričani, da se natančno sklada z vašim proizvodnim okoljem. Vendar po meri izdelani industrijski manipulator zagotavlja zanesljivost, da bo vaš stroj delal natančno, kot od njega pričakujete.