Pravijo, da tretjino življenja preležimo celo polovico življenja pa presedimo (1). Ob takem razmerju je pomembno kakšno opremo uporabljamo, kako se počutimo po uri sedenja na stolu ali ležanja na ležalniku. Udobje na prostem, pa naj si bo na vrtu, balkonu ali terasi, doma ali v hotelu, nam prinaša veliko sprostitve in potrebnega počitka.

Udobje na prostem – kaj nam prinaša popoldanski počitek?

V svetu hitrosti izkoristimo vsako priložnost za udobje na prostem, saj večino časa zaradi službenihudobje na prostem obveznosti preživimo v zaprtih prostorih. Usnjene sedežne garniture, ki so primerne za zunanjo uporabo, nam prinašajo občutke udobja iz dnevne sobe na vrt, teraso ali balkon.  Aluminijsko ogrodje sedežnih garnitur in še posebej ležalnika, nam omogočajo preprosto postavitev glede na želje in vremenske razmere.

Seveda pa sami materiali ne morejo pričarati udobja in užitkov v senci ali na soncu, če oprema ne ponuja ergonomije in prilagodljivosti. Napačna drža pri sedenju, slabe in nekakovostne ležalne podloge so najpogostejši vzrok bolečin v križu in posledično slabemu počutju, nespečnosti ali celo botrujejo boleznim.

Kako pravilno izbrati vrtno pohištvo?

Poznamo različne vrste zunanjega pohištva – na tržišču lahko najdemo kar nekaj materialov ter nešteto modelov različnih vrtnih sestavov. Običajno je izdelano iz lesa, pogosto pa bomo na vrtovih zasledili tudi   Udobje na vrtu       vrtno pohištvo           garniture iz umetnih mas ter kovine. Izbirate lahko med različnimi oblikami, barvami in velikostmi ter, seveda, cenovnimi rangi. Na tem mestu je potrebno opozoriti, da je kakovost zunanje pohištva zelo pomembna, saj je slednje neprestano izpostavljeno sončnim UV žarkom, vročini, pa tudi toplotnim nevihtam, dežju in vetru. Če potrebujete pohištvo za apartma ob morju ali jahto, bo izpostavljeno tudi soli. Še posebej v zadnjem primeru les zato ne pride v poštev, saj se boste že čez leto ali dve soočali s propadanjem barve, pa tudi materiala.

Kako se lotiti izbire?

Vrtno pohištvo boste lahko enostavno izbrali v nekaj korakih, ki smo jih pripravili za vas.

  1. Svetujemo vam, da pred nakupom ustvarite seznam lastnosti, ki jih pričakujete od pohištva. Potrebujete ležalnik, ali bodo zadostovali le miza ter stoli? Koliko stolov potrebujete? Želite, da je pohištvo zložljivo? Kakšne barve naj bo?
  2. Odločite se za kakovost, ki ne potrebuje vzdrževanja. Ustvarite si zunanji kotiček, namenjen vrtno pohistvo zimski vrtizključno sproščanju ter druženju, brez da bi bila zanj potrebna posebna skrb.
  3. V mislih imejte tudi prostor, kamor boste vrtno pohištvo pospravili pozimi. Če je vaš prostor omejen, izberite zložljive modele, ki ne zasedejo veliko prostora. S primernim prostorom za skladiščenje boste znatno povečali življenjsko dobo garnitur.
  4. Investirajte v kakovost ter jo skrbno preverite. Rek, ki pravi, da dobiš to, kar plačaš, pri izbiri vrtnega pohištva še kako velja. Plastični stolčki, ki odlično izgledajo le v prodajalni, bodo svoji nalogi služili kakšno leto, nato pa pričeli propadati.

V podjetju Kreal smo za vas razvili odlično luksuzno vrtno pohištvo znamke Xtreme Outdoor. Izdelano iz kombinacije aluminija ter usnja. Aluminijasto ogrodje vsem pohištvenim elementom nudi trajnost, vzdržljivost, zanesljivost ter nerjavnost. Aluminij je zelo lahka kovina, zato je pohištvo popolnoma enostavno premakniti na drugo mesto oz. ga pospraviti.