Spodaj vam opisujemo zakaj plezalna stena doma ni odličen pripomoček za plezalno vadbo, samo za otroke.

Plezalna stena doma – da ali ne?

V današnjem svetu hitrega tempa velikokrat ostajamo ločeni od narave in nekaterih elementarnih gibanj, med katere zagotovo sodi tudi plezanje. Plezalna stena doma je zato odličen pripomoček in bližnjica do razvoja specifičnih motoričnih sposobnosti, kar je pomembno predvsem za otroke. Plezanje je zraven fizične vadbe tudi mentalni trening načrtovanja. V članku [1] zasledimo trditev, da je naše telo grajeno za plezanje in vgrajeno v naš DNA.

Zakaj nam koristi plezanje?

Evolucija razvoja človeka temelji na tem, da smo

se razvili iz primatov, ki so živeplezalna stena domali na drevesih. S  prehodom na hojo na tleh se je človeško telo posledično zelo spremenilo. Danes se srečujemo s številnimi bolezenskimi  znaki, ki so posledica prisiljene drže.  Zaradi tega je plezanje koristno in potrebno za vse generacije in ne samo za otroke.

Za samo vadbo elementov plezanja ne potrebujemo velikih plezalnih sten, zato je plezalna stena za doma lahko umeščena v naše stanovanjske prostore. Na spletni strani najdete navedene različne vrste plezalnih sten. Prav tako je cena plezalne stene dosegljiva povprečni situirani družini kar se lahko pozna pri manjšem obsegu stroškov za plezalne centre.

plezalna stena eclimberKako izgleda domača plezalna stena (ki tudi ni pretirano draga)?

Motivacijo in stimulacijo za plezanje smo v Krealu skupaj s partnerji zato postavili na prvo mesto ter razvili nekaj sistemov, ki s svetlobnimi in zvočnimi učinki vzpodbujajo k intenzivni vadbi in tekmovalnosti. Našim uporabnikom pa želimo ponuditi še bistveno več, predvsem v cilju učenja skozi igro.

Ključna funkcionalnost, ki jo predstavlja sistem Kreal eClimber  je izbira, vodenje in spremljanje vadbe plezanja, ki je krmiljeno preko mobilne in spletne aplikacije. Sistem plezalne stene na ta način omogoča učinkovito vadbo ter izmenjavo informacij z izkušenimi plezalci in trenerji. Vadba plezanja se prične pri vadbi oprijemov, ki ne potrebuje velikih plezalnih sten, kar potrjuje tudi šampionka Mina MARKOVIČ.

Načrtovanje in izdelava stene zahteva poglobljena  znanja, zato so v razvoj vključeni tehnološki partnerji [2] in plezalci, ki jim je plezanje šport, zabava, posel ter predvsem način življenja  No.1 Climbing Wall™.

Plezalna stena doma

Več informacij najdete na www.kreal.si ali nam vaša vprašanja pošljite na kreal@kreal.si.