namizna svetilka
Prenosna namizna svetilka – preglej ponudbo v trgovini. Klik TUKAJ!

Za vse, ki vas zanima ustrezna in najbolj primerna namizna svetilka za varovanje oči, smo spodaj pripravili koristen in uporaben zapis o led svetlobi in namiznih svetilkah.

Svetloba v zaprtih prostorih postaja zaradi načina življenja in dolžine preživljanja časa v zaprtih prostorih,  vse pomembnejša. Oči so danes izpostavljene velikemu naporu in zahtevajo posebno nego ali vaje [1, 2].

Prekomerna uporaba računalnika, pisarniška opravila v zaprtem prostoru, vse to bistveno prispeva k nenehnemu slabšanju vida pri posameznikih in celotni populaciji. Bistven razlog je nepravilna, nenaravna svetloba, ki predstavlja stalen napor za naše oči.

Pravilno izbrana in nameščena namizna svetilka lahko bistveno pripomore k varovanju popolnega vida.

Namizna svetilka za varovanje oči z barvno led svetlobo

Razvoj tehnologije svetilnih teles danes na vrh postavlja LED tehnologijo, ki dandanes že ponujajo tudi belo svetlobo oziroma poljubno barvno svetlobo. Le-ta je najbližji približek naravne svetlobe sonca, za katero so bile ustvarjene naše oči. Barva svetlobe, jakost svetlobnega toka, porazdelitev svetlobnega toka in omejitev bleščanja, so ključne željene lastnosti svetila. LED svetila izpoljnjujejo večino teh lastnosti, največja težava se kaže pri bleščanju, saj gre za zelo usmerjen svetlobni tok in pogled na LED svetilo je zelo neprijeten, škodljiv.

Zaradi tega se je razvila tehnia refleksnih svetil, ki oddajajo indirektno svetlobo in to preko refleksnega telesa. Aluminij je material z najboljšimi lastnostmi refleksnosti svetlobe, hkrati pa z odvajanjem odvečne toplote rešuje veliko težavo LED svetilk – segrevanje.

Namizna svetilka, ki je samo vaša in vam prinaša dobro počutje

namizna svetilka za varovanje oči
Namizna svetilka

Obstajajo dokazane povezave med počutjem in svetlobo, zato s skrbno izbiro namizne svetilke lahko prinesete sebi in drugim veliko lepih ternutkov.

Primer svetilke, ki vas spremlja pri delu, branju, počitku lahko najdete tukaj.

Prilagajanje svetlobe vašim potrebam s stikalom na dotik, lahko v nadaljevanju ponudi tudi različne bavne spektre, ki vam tisti trenutek najbolj ustrezajo. O vplivu barv in barvne svetlobe na vaše počutje lahko večnajdete na tej povezavi [3].

Zaradi oblike in teže je namizna svetilka prenosljiva in vas lahko spremlja kjerkoli jo  potrebujete, tudi zunaj. Prostor na svetilki je primeren za osebne napise ali znake, kot je recimo aš horoskop znak.